7 fifikás pszichológiai trükk a betörők elriasztására

1/ A videóban is szereplő elektromos kutyahang generáló feszítés-, vagy kültéri mozgásérzékelővel kombinálva jókora meglepetést szerezhet a betörőnek! A kis készülék úgy működik, hogy amint a betörő elkezdi feszegetni a bejárati ajtót, egy erőteljes ugatást hall belülről. Kívülről pedig gyakorlatilag lehetetlen megítélni, hogy az ugatás valóságos-e vagy sem!

2/ Kamu figyelmeztető táblák kihelyezése már régóta jól bevált módszer. Pl.: „Vigyázat, harapós kutya!” „Harci kutyával őrzött terület!” ” Riasztóval védett terület”

3/ Felszerelhetünk olyan elektromos rendszert is, amely az esti és éjszaki világítást fel és le kapcsolgatja. Mindez olyan benyomást kelt a betörők számára, mintha a lakásban otthon lennének a tulajdonosok. Emellett a folyamatos kültéri világítás vagy a mozgásérzékelővel kombinált kültéri reflektorok is elrettentik a bűnözőket.

4/ Egyedül élő hölgyek figyelmébe! Saját nevük mellé kiírhatnak egy fiktív férfi nevet a betörők elrettentése céljából! Érdemes erőteljes hangzású nevet választani, mint például Mészáros, Farkas, Oroszlán stb.

5/ Ha otthonunkból hosszabb-rövidebb időre elutazunk, kérjünk meg egy családtagot, barátot vagy megbízható szomszédot, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládát, nyírja le a füvet, parkoljon a ház elé, vagy néha kapcsolja fel a világítást.

6/ Elektronikus TV vezérlő segítségével akár a nyaralásunk alatt magunk is ki-be kapcsolhatjuk otthoni TV készülékünket, hogy a házunk környékén szimatoló betörő azt hihesse otthon vagyunk és épp tévézünk!

7/ Nyári szabadság-tervünket semmiképpen se jelentsük be előre a Facebook-on! A nyaralás alatt készült fotókat utólag is megoszthatjuk ismerőseinkkel!

Természetesen a fenti módszerek nem nyújtanak 100%-os védelmet! Ha profi biztonságtechnikai védelemre vágyik, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!
Alarm Service Kft.
Cím: 6500 Baja, Tóth Kálmán u. 54.
E-mail: info@alarmservice.hu
Telefonszám: 79/325-694
Mobil: 20/583-2558

Szólj hozzá!