Legyél olyan, mint Laci!

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Laci nevű családapa. Laci a feleségével és két gyerekével együtt élt egy takaros kis családi házban. A családnak volt egy autója, melyet nagyon szerettek és nagyon vigyáztak rá. El sem tudták képzelni, hogyan oldanák meg a mindennapjaikat az autó nélkül. Hogyan vinnék az egyik gyereket óvodába, a másikat iskolába, hogyan oldanák meg a nagyobb bevásárlásokat, a családi utazásokat, rokonlátogatásokat. Így hát Laci meg is tett mindent, hogy az autó megfelelő műszaki állapotban legyen: gondoskodott a rendszeres szervizelésről, karbantartásról, rendszeresen ellenőrizte a hűtőfolyadék és a motorolaj szintet. Az egyik délután Laci leparkolt autójával otthon a saját magánterületén lévő garázsfelhajtóra, a nagyobbik gyereket hozta haza az iskolából. Bementek a házba, hogy összeszedjék a dolgokat a délutáni fociedzéshez, és Lacinak is volt még elintéznivalója aznap. Ahogy kiléptek az ajtón, hirtelen összeszorult Laci gyomra… Az autó nem volt ott… Csak 15-20 percet lehettek a lakásban… Az autó eltűnt… Lacinak hirtelen eszébe jutott, hogy kb. 5 éve rakatott fel kamerákat a házra, és a garázs bejáratot is nézi egy kamera. Gyorsan a kamerarendszer rögzítőjéhez rohant, hogy visszanézze a felvételeket… Laci okos, és nem csak az autója, hanem a biztonságtechnikai eszközei rendszeres karbantartásáról is gondoskodott, továbbá megfelelően jelölte, hogy a magánterületén kamerás megfigyelő rendszert működtet. Így értékelhető és jogilag is felhasználható felvételt tudott szolgáltatni a rendőrségnek a nyomozáshoz és a lopás tényének bizonyításához. A rendőrség az autót megtalálta, az autótolvajt pedig a felvételnek köszönhetően letartóztatták…

Légy Te is olyan, mint Laci, és gondoskodj a vagyonvédelmi rendszereid rendszeres karbantartásáról és fejlesztéséről is, hogy az mindig a rendeltetésének megfelelően működjön.

Néhány apró, ám igen fontos ellenőrzés, melyet te is meg tudsz csinálni az otthoni kamerarendszeren anélkül, hogy szakembert kellene hívnod:

  • Ránézel a rendszer rögzítőjére, hogy egyáltalán működik-e, a led-ek üzemszerűen világítanak/villognak-e.
  • Ellenőrzöd, hogy valamennyi kamerád képe látható, a megfigyelni kívánt területet nézi, a kép élessége megfelelő-e.
  • Ellenőrzöd a rögzítési időt és a rögzítést azzal, hogy visszanézel felvételeket.

Megjegyzés: A mai korszerű rögzítőknek és a hozzájuk kapcsolódó gyártói szolgáltatásoknak köszönhetően az egyes hibajelzésekről (HDD hiba, kamerajel vesztés, illetéktelen belépési kísérlet, stb.) e-mailben kaphatunk értesítést.

Amennyiben az ellenőrzés során valamilyen hibát tapasztalsz, esetleg szeretnéd fejleszteni, bővíteni vagy szakemberekkel ellenőriztetni a meglévő rendszered, új rendszert szeretnél, vagy csak kérdésed van a témával kapcsolatban keress minket bizalommal.

Alarm Service Kft.

Maródi Gyula

villamosmérnök

biztonságtechnikai mérnök

 

Szólj hozzá!