Tűzjelző rendszerek kiépítése

A tűzjelző rendszerek két fő célja, az élet és a vagyonvédelem. A rendszerek érzékelői képesek jelezni a tüzet a keletkezés korai szakaszában, hang és fényjelzésekkel értesítik a benntartózkodókat, akik ki tudnak időben menekülni illetve meg tudják kezdeni az oltást. A tűzjelzők a tűzoltóságot is tudják automatikusan értesíteni, így a lehető legrövidebb idő alatt kezdhetik meg a kivonulást.

Mielőtt új beruházásba kezd, érdemes egyeztetni a leendő épület tűzvédelmi követelményeiről, ugyanis az új épületekbe bizonyos esetekben előírás és a használatbavételi engedély feltétele a tűzjelző rendszer telepítése. Ennek szükségességét az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) írja elő, természetesen kisebb épületeknél, ahol nem előírás a tűzjelző telepítése, Ön is dönthet úgy, hogy telepíttet ilyen rendszert. Cégünk, az Alarm Service Kft. a kezdetek óta foglalkozik a beépített tűzjelző rendszerek tervezésével, telepítésével, karbantartásával.

Tervezés: minden új létesítés előtt rendszertervezés szükséges, amelyet a területileg illetékes Katasztrófavédelemnek be kell nyújtani, hogy létesítési engedélyt kapjunk. Fontos, hogy meglévő rendszerek bővítését és átalakítását is szükséges tervezni és engedélyeztetni. Tervezéskor megkeressük az épületre szabottan a legmegfelelőbb ár/érték arányú rendszert.

Kivitelezés: a tűzjelző rendszer telepítését a jogszabályok betartásával a tervek alapján végezzük. A rendszerek a tűz érzékelés mellett számos egyéb a tűz terjedését, vagy a mentés megkönnyítését végző vezérléseket is el tudnak végezni, mint például tűzgátló ajtók csukása, liftvezérlés, stb.

Karbantartás: az OTSZ előírja a tűzjelző rendszerek karbantartását minimum félévente, amelynek elvégzése biztosítja a rendszerek optimális működését, a téves jelzések kiküszöbölését, és nem utolsó sorban a tűzvédelmi bírságok elkerülését.

Kérje egyedi igényekre szabott, teljeskörű árajánlatunkat!