Hogyan előzzük meg a nyári betörést?

Nyári betörés

Nyáron rendszerint megemelkedik a betöréses lopások száma, hiszen a betörők kihasználják, hogy nem vagyunk otthon, üres a ház, a lakás.  Hogyan előzhetjük meg mégis, hogy ilyen nem várt kellemetlenségben legyen részünk a nyaralásból hazaérve?

 • Készüljünk fel időben! A riasztórendszerrel, térfigyelő kamerával, egyéb biztonsági eszközökkel ellátott otthonokat a betörők kevésbé részesítik előnyben!
 • Használjunk időzítős kapcsolókat a betörők ellen. Ezeknek az olcsó kis eszközöknek a segítségével úgy tűnik, hogy laknak a lakásban, a betörők így nem mernek próbálkozni.
 • Kérjük meg a szomszédot vagy egy barátunkat, rokonunkat, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládánkat, hiszen egy dugig tömött postaláda könnyen felhívhatja magára a betörők figyelmét.
 • A közösségi oldalakon ne kürtöljük közhírré, hogy nyaralni mentünk, vagy ha mégis, ezt csak szűk baráti körünkkel osszuk meg!
 • Otthonunk elhagyva, gondosan zárjuk be az ajtókat, ablakokat, kapukat!

Cégünk, az Alarm Service Kft.  25 éves szakmai tapasztalattal vállalja lakásriasztó rendszerek, biztonsági kamerarendszerek kiépítését valamint ingatlantávfelügyeleti szolgáltatás nyújtását. Forduljon hozzánk bizalommal Ön is!

7 fifikás pszichológiai trükk a betörők elriasztására

biztonsági figyelmeztető tábla

1/ A videóban is szereplő elektromos kutyahang generáló feszítés-, vagy kültéri mozgásérzékelővel kombinálva jókora meglepetést szerezhet a betörőnek! A kis készülék úgy működik, hogy amint a betörő elkezdi feszegetni a bejárati ajtót, egy erőteljes ugatást hall belülről. Kívülről pedig gyakorlatilag lehetetlen megítélni, hogy az ugatás valóságos-e vagy sem!

2/ Kamu figyelmeztető táblák kihelyezése már régóta jól bevált módszer. Pl.: „Vigyázat, harapós kutya!” „Harci kutyával őrzött terület!” ” Riasztóval védett terület”

3/ Felszerelhetünk olyan elektromos rendszert is, amely az esti és éjszaki világítást fel és le kapcsolgatja. Mindez olyan benyomást kelt a betörők számára, mintha a lakásban otthon lennének a tulajdonosok. Emellett a folyamatos kültéri világítás vagy a mozgásérzékelővel kombinált kültéri reflektorok is elrettentik a bűnözőket.

4/ Egyedül élő hölgyek figyelmébe! Saját nevük mellé kiírhatnak egy fiktív férfi nevet a betörők elrettentése céljából! Érdemes erőteljes hangzású nevet választani, mint például Mészáros, Farkas, Oroszlán stb.

5/ Ha otthonunkból hosszabb-rövidebb időre elutazunk, kérjünk meg egy családtagot, barátot vagy megbízható szomszédot, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládát, nyírja le a füvet, parkoljon a ház elé, vagy néha kapcsolja fel a világítást.

6/ Elektronikus TV vezérlő segítségével akár a nyaralásunk alatt magunk is ki-be kapcsolhatjuk otthoni TV készülékünket, hogy a házunk környékén szimatoló betörő azt hihesse otthon vagyunk és épp tévézünk!

7/ Nyári szabadság-tervünket semmiképpen se jelentsük be előre a Facebook-on! A nyaralás alatt készült fotókat utólag is megoszthatjuk ismerőseinkkel!

Természetesen a fenti módszerek nem nyújtanak 100%-os védelmet! Ha profi biztonságtechnikai védelemre vágyik, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!
Alarm Service Kft.
Cím: 6500 Baja, Tóth Kálmán u. 54.
E-mail: info@alarmservice.hu
Telefonszám: 79/325-694
Mobil: 20/583-2558

Legyél olyan, mint Laci!

alarm service biztonságtechnika

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Laci nevű családapa. Laci a feleségével és két gyerekével együtt élt egy takaros kis családi házban. A családnak volt egy autója, melyet nagyon szerettek és nagyon vigyáztak rá. El sem tudták képzelni, hogyan oldanák meg a mindennapjaikat az autó nélkül. Hogyan vinnék az egyik gyereket óvodába, a másikat iskolába, hogyan oldanák meg a nagyobb bevásárlásokat, a családi utazásokat, rokonlátogatásokat. Így hát Laci meg is tett mindent, hogy az autó megfelelő műszaki állapotban legyen: gondoskodott a rendszeres szervizelésről, karbantartásról, rendszeresen ellenőrizte a hűtőfolyadék és a motorolaj szintet. Az egyik délután Laci leparkolt autójával otthon a saját magánterületén lévő garázsfelhajtóra, a nagyobbik gyereket hozta haza az iskolából. Bementek a házba, hogy összeszedjék a dolgokat a délutáni fociedzéshez, és Lacinak is volt még elintéznivalója aznap. Ahogy kiléptek az ajtón, hirtelen összeszorult Laci gyomra… Az autó nem volt ott… Csak 15-20 percet lehettek a lakásban… Az autó eltűnt… Lacinak hirtelen eszébe jutott, hogy kb. 5 éve rakatott fel kamerákat a házra, és a garázs bejáratot is nézi egy kamera. Gyorsan a kamerarendszer rögzítőjéhez rohant, hogy visszanézze a felvételeket… Laci okos, és nem csak az autója, hanem a biztonságtechnikai eszközei rendszeres karbantartásáról is gondoskodott, továbbá megfelelően jelölte, hogy a magánterületén kamerás megfigyelő rendszert működtet. Így értékelhető és jogilag is felhasználható felvételt tudott szolgáltatni a rendőrségnek a nyomozáshoz és a lopás tényének bizonyításához. A rendőrség az autót megtalálta, az autótolvajt pedig a felvételnek köszönhetően letartóztatták…

Légy Te is olyan, mint Laci, és gondoskodj a vagyonvédelmi rendszereid rendszeres karbantartásáról és fejlesztéséről is, hogy az mindig a rendeltetésének megfelelően működjön.

Néhány apró, ám igen fontos ellenőrzés, melyet te is meg tudsz csinálni az otthoni kamerarendszeren anélkül, hogy szakembert kellene hívnod:

 • Ránézel a rendszer rögzítőjére, hogy egyáltalán működik-e, a led-ek üzemszerűen világítanak/villognak-e.
 • Ellenőrzöd, hogy valamennyi kamerád képe látható, a megfigyelni kívánt területet nézi, a kép élessége megfelelő-e.
 • Ellenőrzöd a rögzítési időt és a rögzítést azzal, hogy visszanézel felvételeket.

Megjegyzés: A mai korszerű rögzítőknek és a hozzájuk kapcsolódó gyártói szolgáltatásoknak köszönhetően az egyes hibajelzésekről (HDD hiba, kamerajel vesztés, illetéktelen belépési kísérlet, stb.) e-mailben kaphatunk értesítést.

Amennyiben az ellenőrzés során valamilyen hibát tapasztalsz, esetleg szeretnéd fejleszteni, bővíteni vagy szakemberekkel ellenőriztetni a meglévő rendszered, új rendszert szeretnél, vagy csak kérdésed van a témával kapcsolatban keress minket bizalommal.

Alarm Service Kft.

Maródi Gyula

villamosmérnök

biztonságtechnikai mérnök

 

Betörtek Önhöz? Mi a teendő ilyenkor?

Betörő elleni védelem

Az elmúlt évek bűnügyi statisztikáinak adatai alapján hazánkban kétpercenként történik egy vagyon elleni bűncselekmény, amiből minden hatodik betöréses lopás. Az adatokból az is kiderül, hogy a legtöbb betörés sajnos a tulajdonosok gondatlanságának tudható be. Ezért nagyon fontos, hogy fordítsunk több figyelmet a megelőzésre, ugyanakkor legyünk felkészültek minden eshetőségre!

Betörő elleni védelem

Nézzük tehát mi a teendő betörés esetén:

 • Győződjünk meg róla, hogy a betörő már elhagyta a helyszínt, hiszen, ha nem, akkor akár veszélybe is sodorhatjuk magunkat. A betörővel szembeszegülni nem érdemes!
 • Hívjuk a rendőrséget a 107-es számon vagy tárcsázzuk a segélykérő központot a 112-es telefonszámon.
 • Ne nyúljunk semmihez, hagyjuk érintetlenül a helyszínt, ez segíti a rendőrség későbbi munkáját.
 • Kérdezzük meg a szomszédokat, hogy nem láttak/észleltek-e valamit.
 • Ha kijött a rendőrség és megvizsgálták az esetleges nyomokat, készítsünk kárlistát.Tipp: Jó, ha van egy már előre elkészített házi leltárunk, amely tartalmazza az értékes ingóságainkat, számlával, garancialevéllel és fényképpel együtt!
 • Ha van biztosításunk, akkor értesítsük biztosítónkat.

Milyen lehetőségeink vannak a betörés megelőzésre?

Kérje egyedi igényekre szabott, teljeskörű árajánlatunkat!

Hogyan válasszunk jó biztonságtechnikai céget?

Hogyan válasszunk jó biztonságtechnikai céget?

Amikor családtagjainkat, otthonunkat, cégünket vagy bármely vagyontárgyunkat szeretnénk megvédeni, felmerül a kérdés, milyen céget válasszunk erre az igazán bizalmi feladatra. Hiszen rendkívül sok biztonságtechnikai cég van a piacon, könnyen belefuthatunk kevésbé korrektekbe is, ezért érdemes körültekintően választanunk!

Íme az 6 legfontosabb szempont, amelyet mindenképpen vegyünk figyelembe a biztonságtechnikai cég kiválasztása előtt:

1. A cég rendelkezzen kamarai regisztrációval, amely többek között azt is biztosítja, hogy az adott cég dolgozói megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkeznek, minden előírást betartva dolgoznak, hiszen a kamara tagjai kötelesek dolgozóikat folyamatos szakmai (elméleti és gyakorlati) továbbképzésekre küldeni. Ez azt is jelenti továbbá, hogy a cég szakemberei haladnak a korral, a technikai újdonságokkal és ehhez megszerzik a megfelelő szakértelmet is.

2. A cég rendelkezzen egy komolyabb – legalább 10-15 éves vagy ennél nagyobb időtartamú – szakmai múlttal, ez biztosítja ugyanis a megfelelő tapasztalatot és megbízhatóságot.

3. A cég rendelkezzen stabil pénzügyi háttérrel és lehetőleg sok embert foglalkoztasson.

4. A cég rendelkezzen referenciákkal.

5. A cég álljon 24 órás ügyelettel ügyfelei rendelkezésére, hiszen a problémák sem mindig munkaidő alatt jelentkeznek!

6. A cég legyen hajlandó együttműködni a biztosítónkkal. Ez azt jelenti, hogy a biztonságtechnikai cég, - még a kivitelezés előtt - olyan rendszer-tervet készít, amely megfelel a biztosításunknak és ezt szükség esetén egyezteti is a biztosító képviselőjével.

A 25 éves szakmai múlttal és több ezer elégedett ügyféllel rendelkező Alarm Service Kft. a fentiekben szereplő összes kritériumnak megfelel. Biztonságtechnikai kérdésekben forduljon hozzánk bizalommal!